HTML

HTML

4kerMami

4. kerületi anya hányattatásai, víg és kevésbé víg napjai

Friss topikok

  • nénike: A Kaland Katlan elérhetőségei honnan vannak? Szeretném őket elérni, de nem veszik fel a telefont. (2013.09.17. 15:17) Egy tökéletes nap - Királyrét
  • ujpestimami: Annyira büszkék voltunk a gyerekre, amikor elkezdte használni a DVD-lejátszót, hogy teljesen elfel... (2011.03.11. 00:36) Napi kínzó kérdés : CD-k
  • mumoo's: Nagy örömmel olvastam ezt a bejegyzést. :) (2011.02.27. 23:02) Test-kép-zavar-ok
  • jatszoterkereso.hu: @ujpestimami: Kapni nem lehet, csinálni kell :) Szó sem volt semmilyen táborról :D Szerintem nálu... (2011.01.13. 22:52) Gyógyszerek és kezelés a torokgyulladásra
  • jatszoterkereso.hu: Jujj... a Gábor Ignác az tényleg kiment a fejemből, de javítom majd... Az oldal teljesítményét is ... (2010.12.14. 00:03) Mikulás

Linkblog

Fuck off Városliget...

2010.08.22. 00:56 ujpestimami

Ma ismét szenvedő alanyai voltunk egy méltánytalan, méltatlan, érthetetlenül ostoba és rosszindulatú szituációnak. Rosszul esett, nagyon rosszul, pedig többször megfogadtam, hogy ebben az országban már semmi nem fog meglepni.

3 éve voltunk utoljára az Állatkertben, a kisember meg még soha, így elindultunk barátokkal, rokonokkal állatkertezni. Természetesen reggel 10-kor már tele volt az egész Városliget, parkolóhely egy szál se, rengeteg autós úgy parkolt be, hogy 2 métereket hagytak egymás között, ezzel sok autónak elvették a helyét. De ez nem meglepő, tele van ilyen surmókkal a város, akiket nem érdekel, hogy mások hogy fognak leparkolni... Az Állatkerti sétány egyes részei meg feltúrva. Hosszú-hosszú percekig kerestük a helyet, végre egy kis ficaknyi utcában a Széchenyi-kert mellett sikerült találnunk helyet. Ez gyakolatilag az Állatkerttől a lehető legmesszebbi ponton volt, így a visszafelé tartó 10 perces séta alatt volt alkalmunk kitárgyalni, hogy mennyire élhetetlen ez a város, és hogy miért nincs vajon parkoló egy olyan helyen, ahol olyan intézmények, mint az Állatkert, a Vidámpark , a Nagycirkusz és a Szecska többezer embert vonzanak egy szép nyári napon... mert nem érdekelne minket, ha fizetős, akkor is beparkolunk, fizetünk, csak legyen parkolási lehetőség...

Az Állatkert nagyon jó volt, a 3 óra szinte úgy elrepült, mint pár perc, az idő múlására csak sajgó bütyköm és a végére már hisztissé váló gyerekem emlékeztetett. Kismikivel megismertettünk számos állatot, örömmel láttam, hogy már sokkal interaktívabb és emberközelibb lett az Állatkert, mióta utoljára voltunk. (mondjuk kis üröm az örömben, hogy nem kaptunk jegyet, semmit, amit az ember, vagy egy kisgyerek eltehet emlékbe, hogy itt járt, csak a belépti díj befizetését igazoló kis sajtpapírt... azért valamit kinyomtathatnának valami szép grafikával, és természetesen újrafelhasznosított papírra...)

Azonban az igazi feketeleves, a tipikus magyarosch szivatás csak ezután jött, mert mire visszaértünk hullafáradtan az autóhoz, kénytelenek voltunk szembesülni a ténnyel, hogy kerékbilincset raktak az autónkra, és a környéken parkoló vagy 15 autóra is...

Miután felhívtuk a k. "szolgáltatót" hogy vegyék le a kerékbilincset megnéztük, vajon mi lehet az attack jogalapja. Meg is találtuk a "mindkét oldalról behajtani tilos" táblát, amit egy stílusosan egy fa mögé helyeztek el, valamint az előtte pár méterrel elhelyezett kötelező balra fordulni táblát, amit stílusosan eltakart egy lombos ág. 

Mire kijöttek a kerékbilincs leszerelő szakemberek, már tajtékoztunk a felháborodástól, anyám, és az én csendes, úriember, birkatürelmű férjem is úgy üvöltött a Közteresekkel, hogy zengett a környék. Érdekes módon Kismiki, aki békésen durmolt a babakocsiban, nem ébredt fel. Persze ki kellett perkálnunk a kerékbilincs leszerelésének az árát, valamint rendőrségi helyszíni bírságot is, ezen kívül kaptunk 2 büntetőpontot is. 

Ezek után megállapítottuk hogy:
1. nem vagyunk hülyék. Ha láttuk volna a táblát rendesen, akkor nem megyünk be erre az útszakaszra. Mint ahogy az a 15-20 másik autó sem, aki szintén bement és beparkolt oda. (akik nyilván nem látták a táblát, mint ahogy mi se)
2. ha az illetékes szerv IGAZÁN akarta volna, hogy ne hajtsanak be oda az autósok, akkor úgy tette volna ki a táblákat, hogy lehessen látni. De tábla helyett egy úttestre tehető terelőtáblát, vagy jelzőkúpokat, vagy kordont, vagy egy kifeszített kötelet is odarakhattak volna. De úgy tűnik, nem nagyon akarták, hogy az autósok tudják, hogy nem lehet behajtani.
3. Ha az előző állításunk igaz, akkor nyilvánvalóan aljas, piszkos pénzbeszedésre megy ki az egész, amivel a szerencsétlen Városligetbe kilátogató családokat (az összes kerékbilincses autóban volt gyerekülés...) basztatják. 

Ezen kívül megállapítottuk, hogy
1. nincsenek parkolók. Nincs parkolási lehetőség. Autóval már-már lehetetlen ebben a városban megközelíteni bármit is.
2. a BKV egy fos, amin nem lehet közlekedni. Babakocsival, tolókocsival, öregen, betegen, rokkantan eláshatod magad. 
3. Ha a két előző állítás igaz, akkor ez a város egy lakhatatlan, emberellenes, családellenes élhetetlen nagy szar. 

Nem csodálkoznék, ha szép lassan az emberek már nem mennének sehova, hogy elköltsék a pénzüket. Én mindenesetre jól meggondolom, hogy mikor menjek legközelebb a Városligetbe, vagy bárhova.

Alant látható az a kis útszakasz piros karikával jelölve, ahova mindkét irányból tilos a behajtás. Csak tudnám, hogy akkor miért van ott az az út??? (megjegyzem mi még jól jártunk, mert az ott áthaladó autókat a rendőrség 50 ezer forintig terjedő bírsággal sújthatja - sújtották is ma délelőtt...)


 

A kép, amit a kis utcába való behajtáskor látunk. Az első, egyirányú utcát jelölő tábla még jól látható. A második, a kötelező haladásirány balra, már csak nagy nehezen, mivel lombok takarják. A harmadik táblát (mindkét oldalról behajtani tilos) vajon látja valaki???Persze amikor elhaladunk mellette, akkor már látjuk, de akkor már meg is valósítottuk a kihágást. (mi nem láttuk a táblát, mert fél órája kerestünk parkolóhelyet, és liluló fejjel csak arra koncentráltunk, hogy hol van végre egy k*va hely...) 

 

1 komment

Címkék: állatkert parkolás városliget

A bejegyzés trackback címe:

https://4kermami.blog.hu/api/trackback/id/tr952238150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keletimi 2010.08.24. 22:39:50

Jajaja, ismerős a szitu.
Majd holnapra kikérdezem az uramat, hogy hogy is volt, mert ugyanott még plusz egy büntit kaptak, a kerületi és a fővárosi ktft vagy mittoménki is megbirságolta az autót ugyanazon időpontra. Kb. 3-4 alkalom volt, mire konkrétan le lett zárva az ügy mert egyik jogtalanabb volt mint a másik.
Ha a ligetbe szeretnétek menni (és nem kimondottan az Állatkertbe, akkor érdemes az Ilka, Hermina stb. női nevű utcákon parkolni, ott nincs dÍj, van hely...
nkt
süti beállítások módosítása