HTML

HTML

4kerMami

4. kerületi anya hányattatásai, víg és kevésbé víg napjai

Friss topikok

  • nénike: A Kaland Katlan elérhetőségei honnan vannak? Szeretném őket elérni, de nem veszik fel a telefont. (2013.09.17. 15:17) Egy tökéletes nap - Királyrét
  • ujpestimami: Annyira büszkék voltunk a gyerekre, amikor elkezdte használni a DVD-lejátszót, hogy teljesen elfel... (2011.03.11. 00:36) Napi kínzó kérdés : CD-k
  • mumoo's: Nagy örömmel olvastam ezt a bejegyzést. :) (2011.02.27. 23:02) Test-kép-zavar-ok
  • jatszoterkereso.hu: @ujpestimami: Kapni nem lehet, csinálni kell :) Szó sem volt semmilyen táborról :D Szerintem nálu... (2011.01.13. 22:52) Gyógyszerek és kezelés a torokgyulladásra
  • jatszoterkereso.hu: Jujj... a Gábor Ignác az tényleg kiment a fejemből, de javítom majd... Az oldal teljesítményét is ... (2010.12.14. 00:03) Mikulás

Linkblog

Háváj, dídzsé, napszemüveg 3. - Balatonalmádi

2010.07.21. 09:23 ujpestimami

Ez a nyár elég furcsán alakul. Mivel a tanfolyam miatt, amire minden szombaton járok (és amely a ratyisága miatt egy külön posztot érdemelne, nem itt, hanem minimum  a Tékozló Homáron, de erről majd később) a hétvégéken nem tudunk nyaralni, ezért úgy döntött a családi kupaktanács (apa és én) hogy csütörtök-péntekenként megyünk le a Balatonhoz. Ennek az eddigi tapasztalataink alapján csak előnyei voltak: az autópályán sem odafelé, se visszafelé nincs dugó, a strandokon nincs brutális tömeg.

A múlt héten Balatonalmádira esett a választásunk, nemcsak azért, mert anyukám ott tudott olcsó szállást kibulizni nekünk a munkahelye révén, hanem mert nagyon kedveljük Balatonalmádit. Kedves, jó hangulatú kis város, és döbbenten tapasztaltuk, hogy tavaly egy csomó utat, járdát, teret fel is újítottak. Köztük például azt a placcot, ahol a vasárnapi bizbasz-piacot is tartani szokták (sajnos a csütörtök-pénteki menetrend miatt erről lemaradtunk, pedig van egy legóárus, akinél vehettünk volna valami Dupló-készletet a gyeröknek... de pár éve itt sikerült szert tennem egy fantaszikus "Kiváló dolgozó" kitűző-szettre is... Díszdobozzal!!!)

Nos, Balatonalmádin a Wesselényi strandon töltöttük el átlagosan a legtöbb időt, amelynek van egy nagy főbejárata, ami nem tudom honnan nyílik, mert mi mindig a kisebb bejáraton mentünk be, amely a városközpontból közelíthető meg (a főtérről egy vasúti aluljárón egyenes úton meg lehet közelíteni - egyetlen probléma, hogy sajnos nem gondoltak a babakocsisokra, a lépcsőkön nagy gondosan elhelyezett fémrámpák csak arra jók, hogy biciklit lehessen rajtuk föl-le tologatni, de a babakocsi már nem fér el rajta. Mondjuk nem tudom, mi történt volna akkor, ha egy 20 cm-rel szélesebb rámpát tesznek oda... Amúgy a városban a felújított helyeken szinte mindenhol gondoltak a babakocsisokra, a járdaszegélyek szépen be vannak süllyesztve a zebráknál, nem tudom, itt miért nem jutott eszükbe ez.) Szóval ha az ember átvergődik a babakocsival és a pereputtyával a vasúti aluljárón, akkor kibukkan egy gyönyörű, fás ősparkba, amely önmagában megér egy sétát, egészen ki a mólóig és vissza... Naszóval a felüljárótól 100 méterre van a strand kisebb bejárata.

Nyitva tartás: május 15-től szeptember 15-ig a hét minden napján 8.30-tól 19 óráig (ebben az intervallumban belépődíjas), 19-23 óráig a strand ingyenesen látogatható!

Árak:

 Napi (16 óráig)16-19 óráig   Heti       Szezon 
Felnőtt   500    350   2.500     10.000
Nyugdíjas, diák, gyerek   350    250   1.700     7.000
Kabin 3 főre   450    -   3.000     12.000
Kabin 4 főre   550    -   3.500     15.000
Értékmegőrző   450    -   -     -


Ezen kívül van még mászkálós napi jegy 550-ért (ha ki-be akar császkálni az ember), valamint a gyerekeknek ingyenes a belépés 6 éves korig. (és még van egy csomó variáció pl. balatonalmádi lakosoknak. Aki rendelkezik Balaton Kártyával, az 10% kedvezményt vehet igénybe, a parkolás ingyenes.)

A strand az egész család tetszését elnyerte, rendezett, ápolt a fű, vannak fák, így árnyékban is el lehet helyezkedni (ha elég korán megy az ember... :-D), több kajálda is van, a mosdóknak külön kis épületek épültek, amelyeket rendszeresen takarítanak, van játszótér a gyerkeknek, homokos röplabdapálya, újságárus, több strandkellék-árus és még strand-könyvtár is. (a strand-könyvtár ötletét exkönyvtárosként külön díjazom!!!) És a legjobb dolog, ami miatt mindenféleképpen ajánlom ezt a strandot a kisgyermekeseknek, hogy egy elég nagy feltöltött gyerekpancsoló részt alakítottak ki, ahol kb 20-25 méteres sávban csak bokáig-féltértig érő víz van, így a kicsikkel nyugodtan lehet pancsizni-fürdeni. A parton az iszapban a gyerekek kis medencéket szoktak építeni, amibe ha vizet teszünk, az gyorsan felmelegszik. No, ebben a meleg sáros lében imádnak dagonyázni a kicsik. Kismiki a végén már úgy nézett ki, mint egy kismalac,  (én is...) de imádta a sarazást!

Imé, a képek:

Háttérbena kis sárga ponyva alatt a kis bejárat, kedves idős beengedő hölgyekkel. A nagyobb sárga ponyva egy büfé, ahol hatalmas jegeskávét lehet kapni, valamint az idősebb eladó-hölggyel még értekezni is lehet a nagy mellek hátrányáról. (anyámmal értekeztek erről egészen addig, amíg el nem kezdtem ecsetelni a KIS mellek hátrányait...)


 
Parti sétány (ahogy a képeken is látszik, rengetek kisgyermekes család jön ide - nem véletlenül)


Part másik szakasza, vízibicikli-kölcsönzővel:



A gyerekpancsoló egyik széle - itt még köves, van rendes lépcsős bejárat is a vízbe, de az igazi királyság a következő képen lesz!



Nnno, itt a királyság! Egy jó 50 méteres partszakasz a kicsiknek a zavartalan dagonyázásra!





Homokos röplabdapálya (talán mintha focipály is lenne - erről homályosak az emlékeim...)



A vadonatúj játszótér, középen egy kafa mászkálóvárral. Van hinta és homokozó, meg csúszda, meg pörgő-forgó alkalmatosságok is.



A parti bizbaszárus, csöppet sem elhanyagolható kínálattal, mögötte az egyik kajálda padsorai


Végül Kismiki szemérmetlenkedése a strandon, apa sapkájában:



Összegzésként: mi nagyon jól éreztük magunkat ezen a strandon, minden kisgyermekes családnak csak ajánlani tudjuk, mi mindenféleképpen sűrűn fogjuk látogatni. (természetesen csak akkor, ha a holnap kezdődő horvátországi útra nem megy rá ingünk-gatyánk...)

Mindez térképen:

Szólj hozzá!

Címkék: család baba mami negyedik kerület 4 kerület családbarát strand bababarát strand balatonalmádi strand wesselényi strand

A bejegyzés trackback címe:

https://4kermami.blog.hu/api/trackback/id/tr872165451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása