HTML

HTML

4kerMami

4. kerületi anya hányattatásai, víg és kevésbé víg napjai

Friss topikok

  • nénike: A Kaland Katlan elérhetőségei honnan vannak? Szeretném őket elérni, de nem veszik fel a telefont. (2013.09.17. 15:17) Egy tökéletes nap - Királyrét
  • ujpestimami: Annyira büszkék voltunk a gyerekre, amikor elkezdte használni a DVD-lejátszót, hogy teljesen elfel... (2011.03.11. 00:36) Napi kínzó kérdés : CD-k
  • mumoo's: Nagy örömmel olvastam ezt a bejegyzést. :) (2011.02.27. 23:02) Test-kép-zavar-ok
  • jatszoterkereso.hu: @ujpestimami: Kapni nem lehet, csinálni kell :) Szó sem volt semmilyen táborról :D Szerintem nálu... (2011.01.13. 22:52) Gyógyszerek és kezelés a torokgyulladásra
  • jatszoterkereso.hu: Jujj... a Gábor Ignác az tényleg kiment a fejemből, de javítom majd... Az oldal teljesítményét is ... (2010.12.14. 00:03) Mikulás

Linkblog

Kis kiruccanás -Eleven Park

2010.06.11. 08:13 ujpestimami

 Hiába, no, ha az ember egy olyan közösség tagja, ahol mindenki Dél-Pest és környékén lakik, akkor kénytelen kelletlen olyan helyszínekre kell elmenni, amit ők választanak ki. A fórumos anyukás találkozóink kedvelt színhelye a Kopasz-gát, de mivel az most gyakorlatilag egy pár méteres földsávvá redukálódott, új helyszínként megbeszéltük az Eleven Parkot. Temészetesen dunsztom se volt, hogy jutok el oda, az interneten először az Eleven Centert néztem meg tévedésből... Aztán végre sikerült megtalálni, gyakorlatilag - miután rákanyarodunk a Hungária körútra - szinte egyenes út vezet az Újbuda Centerbe, ahol az egész felső szintet elfoglalja az objektum.

A vicc az egészben az volt, hogy mire sikerült kivergődnöm odáig, az összes csaj elment, aki miatt oda beszéltük meg a találkozót, és csak az Észak-Pest és környéke branccsal találkoztam.

Az Eleven Parkba 2 év alatti gyereknek ingyenes a belépés, kísérőnek 700 Ft-ot kell fizetnie (mivel nem nagyon nézik, páran közülünk ezen információ hiányában egyszerűen besétáltak...) Pici gyerekeknek elkerítettek egy részt (ami másfélszer akkora, mint a lakásunk... olyan 60 m2 körül lehet), és ami tele van rakva mindenféle puha mászóalkalmatosságokkal, kifejezetten ilyen kicsi gyerekek számára, minden be van vonva, ki van párnázva, így szinte képtelenség, hogy megüssék magukat. Van egy ketrec, a szokásos módon megtöltve kis színes labdákkal (melynek alternatív felhasználási lehetőségeként mindig eszembe jut az Aktmodell kerestetik c. műsor egyik epizódja, ahol erotikus képeket készítettek schule madchennek beöltöztetett lányokról ilyen labdás ketrecben...)

Gyerek természetesen hozta a szokásos formáját és fél óráig rajtam lógott, irtóra meg volt szeppenve. Ezután lazult egy kicsit, észrevette hogy más gyerekek is vannak körülötte - elsősorban a más gyerekek cumisüvegei érdekelték... - észrevette a mászóalkalmatosságokat is és végre elindult fölfedezni a terepet. Ezt kihasználva én elszaladtam vécére, és NEM SÍRT utánam!!! Már ezért megérte elmenni... 

Végülis fél egytől negyed ötig maradtunk, Kismiki irtóra élvezte az egészet, és bevallom férfiasan és őszintén, én is... Egy idő után kimerészkedtünk a kisgyerekeknek elkerített részből, mivel éppen koradélután szinte senki nem volt rajtunk kívül, és bejártuk az egész parkot, megnéztünk minden egyéb szórakozási lehetőséget is. Gyerek kipróbálta a trambulint is, szinte magától rájött, hogy ugrálni kell rajta. Ezután iszonyatos távokat jártunk be, nem csoda, hiszen a hely kb. 1400 m2... eljutottunk a park végében felállított gigantikus kalandpark-mászóparkhoz is, ahol szintén volt egy - jóval nagyobb - labdás ketrec, ahol kihasználtam az alkalmat, hogy senki nem lát, én is beugrottam a labdák közé, és ott hempergőztünk egy kicsit gyerökkel. (amúgy ha az ember ráül egy sor labdára és mozgatja rajta a fenekét, akkor az még zsírtörő masszázsnak is elmegy...)

A parkhoz tartozik egy étterem, ajándékbolt, lehet kapni hűtött és melegített üdítőt (nem vicc, mivel nem akartam hideget inni, a másik szekrényből vettem, amiben kb. 30 fokos volt minden...), van egy nagy öltözőjük szekrényekkel, és nem utolsó sorban normális vécé, pelenkázó és szoptató helyiséggel.

Egyetlen hátrányként a hely levegőtlenségét tudnám mondani, és hogy a nap előre haladtával egyre melegebb lett. Mivel tetőtérben lett kialakítva, és az Újbuda Center régi gyárépület-jellegéből kifolyólag is (a tetőn egy sor ablakkal) kissé trópusi volt a hangulat, de ezt mindenki túlélte.

Hazafelé egyik 13. kerületi anyatársam megkért, hogy mutassam az utat, persze én első körben elindultam a Balaton irányába - de szerencsére sikerült viszonylag hamar korrigálni ezt a tévedést... :-)

A nap mérlege: 
Attól eltekintve, hogy a hely a város másik végén van, úgy érzem, mégis bőven megéri elmenni. 700 forintért akár egész nap ott lehetünk, akkora játszórész van elkerítve a kicsi gyerekeknek, hogy akár negyvenen is beleférnek. Se Újpesten, se a közelben nem ismerek hasonló méretű és felszereltségű játszóházat (szeretjük mi a Kalandparkot a Munkásotthon utcában, de hát az egész hely nincs akkora, mint itt a kisgyerek dühöngő...). Ha az ember időben elindul és nem pepecsel otthon délig, akkor még nincs hőség odafelé, és nincs brutális dugó hazafelé. (mi persze belefutottunk a legnagyobb hihetetlen dugóba a Hungárián, amit egy lerobbant kamion is tetézett a középső sávban... hálistennek a gyerek, amint beültünk a kocsiba bevágta a szunyát, így ő az egész hazaútból nem érzett semmit) Én azt hiszem, többször is el fogunk látogatni ide.

Szólj hozzá!

Címkék: család anya baba mami újpest káposztásmegyer negyedik kerület iv. kerület 4 kerület újbuda center eleven park

A bejegyzés trackback címe:

https://4kermami.blog.hu/api/trackback/id/tr222073390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása